Noosa zonnebrillen van Blueprint®: Next-gen Wayfarer zonnebrillen

Als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt, ben je bekend met Wayfarer zonnebrillen, ook al ben je misschien niet geheel op de hoogte van de geschiedenis van het bekende merk. Ray-Ban begon met de productie van de Wayfarer zonnebrillen rond 1956, destijds werd het ontwerp beschouwd als een significante breuk met de traditionele metalen frames die tot dan toe gangbaar waren. Deze gepatenteerde look heeft een tijdloze uitstraling en wordt als een klassieker binnen modern design beschouwd. De lange geschiedenis van de Wayfarer heeft een nieuwe generatie ontwerpers bij Blueprint® Eyewear geïnspireerd om de Noosa te creëren – de historische Wayfarer in een nieuw jasje.

 

Allure van modern Design

Toen Wayfarers voor de tweede keer populair werden rond 1985, hadden ze de reputatie van bad-boy zonnebrillen met hun extra donkere lenzen en lichtelijk trapeze vormige frame. De cult-klassieker The Blues Brothers, uitgebracht in 1980, was op z’n minst gedeeltelijk verantwoordelijk voor de terugkeer van de Wayfarer. Met een zeer lucratieve product placement deal tussen 1982 en 1987, verankerde de Wayfarer zich stevig in het hart van Amerikaanse films zoals Risky Business, met Tom Cruise. Dat jaar werden er 360.000 Wayferer zonnebrillen verkocht, een enorm keerpunt voor het merk.

 

Keerpunt onder beroemdheden

Na een decennia van toenemende verkoop en endorsement door beroemdheden, kreeg de Wayfarer het weer moeilijk in de jaren ‘90 door de introductie en toenemende populariteit van zogenaamde wraparound zonnebrillen. Gedurende deze periode, werd Ray-Ban’s moederbedrijf verkocht aan de Luxottica Group S.P.A. in Italië voor meer dan 600 miljoen dollar. Aan het eind van de jaren ‘00, brachten beroemdheden de Wayfarer zonnebrillen terug in de spot light toen beroemdheden als Mary-Kate Olson en Edward Cullen van de film Twilight een paar zwarte Wayfarers gingen dragen. Katty Perry draagt een Wayfarer zonnebril in haar “Teenage Dream” clip en Bruno Mars had ze op in zijn video “The lazy song”.

 

Keeping it cool

Wayfarer zonnebrillen blijven nieuwe fans er bij krijgen nu wederom een nieuwe generatie deze stijl ontdekt. Na een her ontwerp van het frame en een jonge marketing campagne is de Wayfarer zonnebril niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

 

Geïnspireerd door Noosa in Australië 

Noosa is een kleine gemeenschap aan de “Sunshine Coast” van Australië die wordt omschreven als een samenleving met geweldige stranden en tropische regenwouden. Noosa en de “Sushine Corner”, verstopt op het noordelijkste stukje van Sunshine Beach, staan bekend bij surfers voor hun geweldige golven. Dit kleine stadje heeft een relaxte vibe die de ontwerpers van de Noosa zonnebril geïnspireerd hebben tot een zonnebril met gehoekt frame dat je vergezeld bij elke buiten activiteit die je gepland hebt. 

 

Noosa zonnebrillen bieden perfect zicht

De gepolariseerde lenzen van Blueprint® bieden een geweldig zicht, waar je ook bent, terwijl ze tegelijkertijd je ogen beschermen tegen schadelijke UVA/B/C straling waarvan is aangetoond dat het kan zorgen voor vroegtijdige huidveroudering, tumoren en zelfs kanker rond de gevoelige huid rondom je ogen. Een extra sterke water en vuil afstotende coating betekend dat je door kan gaan waar je mee bezig bent ook al word je vies, want deze coating zorgt er voor dat je het makkelijk af kunt vegen. Een goede anti-kras coating geeft nog eens een extra bescherming tegen krassen en schade. De polariserende coating zorgt er voor dat je ogen geen last hebben van de schittering.

De Noosa komt in een verscheidenheid aan leuke lens kleuren voor het standaard Black Smoke Frame: Black Fire, Black Midnight en Black Apple. Een verscheidenheid aan frames en lens kleuren zorgen er voor dat ongeacht je sport en stijl je altijd een Noosa vindt die precies bij je past.