Koop met vertrouwen je skibril online

Het is altijd lastig om iets persoonlijks als een skibril online te kopen. Maar als je je zoektocht begint met een goede kennis van de verschillende opties kan je snel je zoektocht toespitsen op de aanbieder die het best past bij jou persoonlijke stijl en individuele behoeften. Belangrijke punten om te onthouden zijn de kleur van de lens, vorm van het frame, extra coatings zoals anti-reflective coating, spiegeling en anti-kras om je nieuwe skibril in de beste conditie te houden en er voor te zorgen dat je het beste zicht hebt terwijl je op de piste staat.

 

Lens opties

Er is een breed assortiment lens kleuren voor skibrillen, en elke kleur biedt verschillende voordelen. De zonnige dagen zijn het moment om voor een donkerblauwe, groene of grijze lens te gaan, deze staan er om bekend dat ze voorkomen dat het grootste gedeelte van het zonlicht je ogen bereikt. Grijze lenzen bieden een minimale kleur verandering, terwijl blauw zorgt voor een lichte kleur verschuiving maar wel het contrast verbeterd en schittering verminderd.

Donkerbruine of oranje lenzen zijn goed voor all-round gebruik. Ze werken als het zonnig is maar zijn ook goed bruikbaar als het bewolkt wordt. Beide kleuren verbeteren diepte perceptie en maken hobbels beter zichtbaar. Ze worden aangeboden in een smoke of chrome (spiegelende) afwerking. Amber lenzen bieden de zelfde functionaliteit maar laten net iets meer licht door op bewolkte dagen.

Groene of gele lenzen zijn goed voor de dagen dat het licht niet te fel is. Er kan meer licht door de lens, maar je hebt nog steeds het volledige voordeel van de 100% UVA/B/C bescherming van de Blueprint® lens. Groen geeft een beter contrast dan geel, terwijl geel net iets beter is voor bewolkte dagen.

“Rose” of heldere lenzen zijn over het algemeen geschikt voor nacht condities, waarbij helder de ultieme keuze is voor het ‘s nachts boarden of skiën – het houdt alles uit je ogen zodat je nog steeds een geweldig zicht hebt en al het beschikbare licht komt nog steeds binnen. “Rose” lenzen helpen bij de diepte perceptie doordat ze zorgen voor een groter contrast, terwijl ze niet te veel licht inval blokkeren.

 

Spiegelende en beschermende coatings

Zorg er voor dat de skibril die je kiest voorzien is van een anti-kras coating. Daarnaast is een waterafstotende laag, zoals aangeboden door Blueprint® Eyewear, ook optimaal omdat het letterlijk vuil en water afstoot van de lens. Deze toegevoegde laag maakt het makkelijker om je zicht vrij te houden en zorgt er voor dat je de lens niet vaak hoeft schoon te maken, wat de kans op krassen verminderd. Zeker bij de wat meer delicate spiegelende lenzen. Spiegelende lenzen kunnen ook een extra bescherming toevoegen, doordat ze er voor zorgen dat ze minder zon doorlaten dan de standaard tinten. Een spiegelende laag kan worden toegevoegd boven op de meeste lens kleuren. Als laatst is de anti-reflective (A/R) coating, die zorgt voor een reductie in vervelende schittering aan de binnenkant van de lens.

 

Klantenservice en garantie

Een goede klantenservice en een 2 jarige garantie zorgen er voor dat Blueprint® skibrillen zich onderscheiden van de rest. Als er problemen zijn met je skibril, doen we ons uiterste best om samen met jou tot een goede oplossing te komen.

Schuim en ventilatie zijn ook belangrijke opties voor je nieuwe snow goggle, en je fabrikant moet een lijst hebben van de specificaties over het type ventilatie – als de gaten te groot zijn, riskeer je een koud gezicht onder extreme condities; te klein en je eindigt met een beslagen lens.

Begrip van de verschillende opties van een skibril zorgen er voor dat je makkelijk kan beslissen welke opties voor lens kleur en extra coatings zoals spiegelend of chrome of anti-kras je wilt zodat je zelfverzekerd je skibril online aan kunt schaffen.