5 Tips voor het kopen van een zonnebril online

Het uitzoeken van de perfecte zonnebril online kan uitdagender zijn dan wanneer je verschillende modellen kunt passen voor een spiegel, maar met de volgende tips heb je de juiste informatie om een goed doordachte keuze te maken. Het belangrijkste is de vorm van je gezicht en wat voor soort lens je nodig hebt gebaseerd op de activiteiten waarbij je de zonnebril gaat gebruiken.

 

 

1. Kies een frame dat bij je gezicht past

 De grote van het frame is niet allesbepalend, maar het kan wel een groot verschil maken in het niveau van comfort van je nieuwe zonnebril. Het frame moet je gezicht complementeren, en niet overheersen. Het complementeren van de vorm van je gezicht is een belangrijk onderdeel van het vinden van de juiste zonnebril online.

 

2. Ken de vorm van je gezicht

Mensen met een ovaalvormig gezicht hebben geluk, zo ongeveer elk frame past bij jou! Je zou het “cat eye” frame (onze Aluna) kunnen overwegen of een rond frame, zoals de Elba; dit is een frame dat niet alle ovaalvormige gezichten kunnen hebben dus hiermee kan je je onderscheiden van de rest. Als je een rond gezicht hebt, blijf dan zeker weg van ronde of te zware frames; je kan het best gaan voor een rechthoekig of “butterfly wing” frame om zo je look in balans te houden. Voor de hartvormige gezichten, zijn de beste opties sport of “cat eye” frames omdat de bredere bovenkant van het frame er voor zorgt dat het lijkt alsof je ogen meer neer binnen staan. Tot slot, mensen met een vierkant of rechthoekig gezicht kunnen het best voor een rond of ovaal vormig frame gaan omdat deze zachte lijnen toevoegen aan het gezicht. Als je niet zeker weet wat de vorm van je gezicht is, kan je een snelle schets maken op de spiegel door je haar naar achter te trekken en de vorm van je gezicht om te trekken met bijvoorbeeld zeep of een uitwisbare markeer stift.

 

3. Controleer de afmeting

Blueprint™ vermeldt bij ieder zonnebril model de afmetingen van het frame zodat je snel een liniaal of meetlint kunt pakken om te zien hoe een frame er uitziet in verhouding tot je gezicht voordat je besteld.

 

4. Zorg voor de juiste kleur lens voor de sport die je beoefent

 Water- en wintersporters hebben andere kleuren lenzen nodig dan andere sporters zoals fietsers. De beste “allround” lens kleuren zijn bruin of grijs –deze kleuren werken zowel goed bij bewolking als bij zon, en bieden de minste verandering in kleur terwijl ze wel een zorgen voor een toename in het kleur contrast. Grijze lenzen veranderen het minst van kleur.

 

Als je in een bewolkte of mistige omgeving bent of het weer een beetje bewolkt is ga dan voor bruine of amber kleurige lenzen. Deze voegen wat helderheid toe aan je zicht terwijl ze het contrast verbeteren. Watersporters die veel last hebben van schittering kunnen het best gaan voor een bruine of gele lens omdat deze vermoeide ogen tegen gaan. Amber kleurige lenzen werken ook goed voor piloten en andere mensen die zich veel bezighouden met buiten activiteiten zoals fietsen.

 

De meest effectieve lens kleur voor laag licht condities is geel, omdat deze zowel contrast als de perceptie van diepte verbeteren. Ten slotte, rode lenzen kun je het best gebruiken voor zowel watersport als sporten op het land zoals het wandelen in de bossen of fietsen –Het extra contrast waar deze lenzen voor zorgen zal tegen over de verschillende achtergronden erg welkom zijn.

 

5. Kies een bedrijf met een goede service en garantie regeling

Als je weet dat het bedrijf een goede klantenservice heeft, geeft dat toch wat extra geruststelling voordat je overgaat tot je aankoop. Bij Blueprint™ zal onze klantenservice samen met jou kijken over hoe we je probleem het best opgelost kunnen lossen. We staan bekend om onze uitstekende klanttevredenheid, klanten beoordelen ons een 8.8 op KiyOh.

 

Het kiezen van een zonnebril die bij je gezicht en je persoonlijke stijl past en die daarnaast de visuele scherpte biedt om uit te blinken in je sport is makkelijk met zo veel opties als onze website blueprinteyewear.com.