Goedkope skibrillen hoeven niet “goedkoop” te zijn

Als je een serieuze wintersporter bent, weet je dat een skibril / snow goggle een van de meest belangrijke onderdelen van je uitrusting is – naast natuurlijk je ski’s of je snowboard. Snowboarders en skiërs kunnen je vertellen dat niets je dag zo goed kan verpesten dan wanneer je niet goed kunt zien op de piste. De meeste skibrillen bieden standard bescherming voor het gebied rondom je ogen, maar er zijn meerdere kenmerken die je beleving tot nieuwe hoogtes brengen zoals lens kleur, polarisatie, spiegeling, pasvorm en de grootte van het frame.

 

Lens Kleur

De kleur van je lens doet meer dan alleen er voor zorgen dat je er stoer uit ziet, ze zorgen ook voor significante verbetering van je visuele scherpte, afhankelijk van de kleur lens die je kiest. Als je veel tijd doorbrengt in de namiddag of mistige condities, kan je het best gaan voor een lichtere tint die meer licht door laat zoals een gele lens. Gele lenzen leggen de nadruk op schaduwen wat er voor zorgt dat je hobbels op de piste op tijd ziet. Ze filteren het blauwe licht en werken goed in verschillende condities. “Rosé” kleurige lenzen zijn ook een goede keuze voor als er minder zonlicht is omdat ze en hogere VLT hebben, wat betekend dat ze meer licht door laten waardoor je diepte en kleur perceptie verbeterd.

Een goede vuistregel is: hoe feller de zon, hoe donkerder je lenzen moeten zijn. Blauw, groen, donker grijs en donkerbruine lenzen zorgen er voor dat je niet gaan knijpen met je ogen terwijl ze ook zorgen voor een versterkt contrast. Grijze lenzen bieden de meest realistische kleuren van alle getinte lenzen, maar de laagste diepte perceptie.

 

Coating en bescherming

Als je kijkt naar de skibrillen van Blueprint®, realiseer je je dat de skibrillen superieure UVA/B/C bescherming bieden in de vorm van top kwaliteit lenzen met A/R coating – een kenmerk dat vaak alleen gevonden wordt bij de duurdere merken. Spiegelende coatings zorgen ook voor de vermindering van schittering en extra bescherming tegen zonlicht. Anti-kras en hydrofobe coatings maken het af met speciale kwaliteiten die er voor zorgen dat water en vuil gewoon van de lens glijdt en krassen voorkomt. 

Pasvorm en stijl

Naast de lenzen is een goede pasvorm van je skibril ook erg belangrijk. Als je skibril niet goed past heb je kans op condensvorming of om hem te verliezen op de piste. Lenzen die te dicht bij je gezicht zitten zorgen er voor dat de warmte van je huid word omgezet in condens. Ten slotte, het hebben van een skibril waarmee je je zelfverzekerd voelt en die past bij je persoonlijke stijl is heel belangrijk. Blueprint® biedt verschillende stijl banden en lens kleuren zodat je altijd een stijl vindt die bij je past.

Als je op zoekt bent naar een goedkope skibril, zorg er dan voor dat ze de standard kwaliteiten hebben anders blijf je extra dingen bijkopen. Een goede, standaard skibril moet op z’n minst voorzien zijn van 100% UVA/B/C bescherming, verstelbare banden, anti kras coating en een grote verscheidenheid aan lens kleuren. Van toegevoegde waarde zijn een goede garantie en een uitstekende klantenservice. 

Voor al deze zaken zit je bij Blueprint® goed!