Goedkope zonnebrillen worden tof met Blueprint®

Wat je definitie van “goedkope zonnebrillen” ook is, het is onwaarschijnlijk dat je een zonnebril vindt met een betere prijs kwaliteit verhouding dan die van Blueprint®. Je denkt waarschijnlijk bij “goedkoop” aan “slechte kwaliteit”, maar onze goedkope zonnebrillen bieden veel meer voor de prijs. Waarom honderden euro’s uitgeven voor dure zonnebrillen als je vergelijkbare kwaliteit kunt vinden in een Blueprint®  zonnebril tegen een veel betere prijs?

 

 

Als je goed kijkt naar veel goedkopere en high-end zonnebrillen, is het lastig om echt veel verschillen te vinden. Het doel van een zonnebril is het beschermen van je ogen tegen UVA/B/C straling van de zon. Het is bewezen dat deze straling zorgt voor versnelde huid veroudering en kanker, samen met een pijnlijke vorm van zonnebrand genaamd fotokeratitis. Langdurige blootstelling aan UV straling kan zeer schadelijk zijn voor je ogen en zorgen voor staar en andere ziektes aan het hoornvlies. Zonnebrillen zijn dus voor meer dingen nuttig behalve er goed uitzien, wat betekend dat je goed moet kijken naar de specificaties van een zonnebril om te zien of ze ook echt doen wat ze moeten doen.

 

 

 

Te veel uitgeven

Er komt een punt bij zonnebrillen, samen met veel andere producten, dat het extra geld dat je uitgeeft niets meer toevoegt aan de bedoelde functionaliteit. Dit is het punt waarop je begint te betalen voor andere dingen – het merk, de “cool” factor of een trendy profiel. Dat is niet erg, maar als je zoekt naar goede kwaliteit en een beschermende zonnebril hoef je geen vermogen uit te geven aan de grote namen. Sommige grote namen bieden zelf slechtere kwaliteit dan de midden segment opties!

 

Te weinig uitgeven

Net als dat je teveel uit kunt geven aan een zonnebril, kan je ook te weinig uitgeven aan een goedkope zonnebril die niet de bescherming bied die je ogen nodig hebben om gezond te blijven. Lenzen zonder een anti kras coating krijgen snel beschadigingen waardoor het lastig word om er goed door te zien. Daarnaast kan een goedkope coating ook makkelijk los laten of schilferig worden. Goedkope zonnebrillen zijn vaak ook slecht gemaakt, lenzen die er uit schieten op het moment dat je ze voor het eerst op zet of andere onderdelen die gewoon niet goed werken.

 

Polarisatie en spiegeling

De betere zonnebrillen komen over het algemeen met een bepaalde vorm van polarisatie: of de hele lens is volledig gepolariseerd, of de bovenkant van de lens is donkerder voor sporten waarbij de zon van boven op je schijnt, of met een licht gepolariseerde strook in het midden voor sporten zoals skiën waarbij de zon zowel van boven als beneden, via de sneeuw, in je ogen schijnt. Spiegeling en polarisatie zijn twee verschillende technieken die zonnebril fabrikanten toe kunnen passen om de schittering tegen te gaan, bepaalde licht frequenties te blokkeren en je ogen te beschermen.

 

Goedkoop betekend niet het zelfde als lelijk

Goedkope zonnebrillen bieden niet altijd de mogelijkheid om gepersonaliseerd te worden, maar de betaalbare opties van Blueprint® bieden dit wel naast andere opties tegen een prijs die je moet zien om te geloven. De grote variëteit aan verschillende lens kleuren, plus de verschillende frames en pootjes zorgen er voor dat je een volledig gepersonaliseerde zonnebril hebt waar mensen van onder de indruk zullen zijn waar je ook gaat.

 

Wanneer je een zonnebril zoals de Noosa koopt van Blueprint®, vind je alle high-end functionaliteiten zoals gepolariseerde en spiegelende lenzen, anti kras coating, stevige lichte frames, 2 jaar garantie, volledige UVA/B/C bescherming en zelfs de optie tot het zelf ontwerpen van de zonnebril zonder dat je er aan failliet gaat.