Welke events in de sneeuw MAG jij niet missen deze winter?

De winter.. je houdt ervan of je haat die witte vlokken in die stervende kou. Wij, HQ van Blueprint houden er zeker van, en zijn aankomende winter dan ook geregeld in Oostenrijk te vinden. We bezoeken wat events in Oostenrijk, en daar moet jij ook zeker bij zijn. Maar welke 4 zijn een MUST GO..? 

Te beginnen met KaPOW! Het weekend van 15-17 december 2017 duiken we met KaPOW de poeder in op een nieuwe spot: de Stubaier gletsjer!
Op een hoogte van 3333m jagen wij op de weidse, droge poedervelden.
Oneindige backcountry afdalingen van meer dan 1000 hoogtemeters, uitdagende couloirs en heel veel splitboard tochten. Deze keer weer met z’n allen in een zeer goed hotel met o.a. een sauna, zwembad en niet te vergeten.. een bar! Diverse off-piste clinics met de Ripstar gidsen, dikke poederbakken testen en relaxte tunes horen allemaal weer bij het aanbod van KaPOW. Genoeg redenen om je eerste faceshot van het seizoen te halen! Schrijf je in, want VOL=VOL! ➡️  http://bit.ly/2iQq1oZ

                                                     *KaPOW Poeder time*

Niet veel later in de maand is het al Oud & Nieuw en wat altijd 1 groot feest is, is de vuurwerk show in Kitzbühel. Op 1 januari is het feest in Kitzbühel nog lang niet voorbij… Traditiegetrouw schiet dan het mooiste nieuwjaarsvuurwerk de lucht in boven de Gamsstadt. Ook vindt er voorafgaand aan het vuurwerk een adembenemende skishow plaats.

Het grote vuurwerk wordt, al sinds 1955, in Kitzbühel aangestoken op de eerste dag van het jaar. De show is geregisseerd door de wereldberoemde pyro-professional en wereldkampioen Armin Lukasser. Voorafgaand aan het vuurwerk organiseren de Kitzbüheler skischolen een skishow met vuurfakkels en demonstreren zij sprongen over vuur begeleid door muziek. De show begint om 17.30 uur. Ieder jaar komen er duizenden locals en toeristen op 1 januari naar Rasmusleiten om dit spektakel samen te ervaren.
In 2017 waren er maar liefst 30.000 toeschouwers, oh en de entree voor dit spektakel is gratis!! 🔝 

Oud & Nieuw 2013 // Kitzbühel

Wanneer iedereen is bijgekomen van Oud & Nieuw begint het volgende spektakel alweer en vindt in Kitzbühel de 77e editie van de Hahnenkamm-Rennen plaats. En zoals altijd zijn ook dit jaar dit event het hoogtepunt van de winterse wereldkampioenschappen. De beste skiërs strijden in Kitzbühel tegen elkaar in verschillende categorieën: Super G, Slalom en een afdaling van de bekende Streif.
Ze is beroemd, berucht, gevreesd en geliefd: de spectaculaire afdaling van de Streif. Duizenden bezoekers uit verschillende landen komen naar de wereldberoemde Hahnenkamm-race op de Kitzbühel om de beste skiërs van de wereld toe te juichen. Op dinsdag strijden de junioren en op donderdag en vrijdag de Super-G-skiërs en de combinatie slalom skiërs. De Streif is een van de moeilijkste afdalingen in de wereld: hellingen tot 85 procent, snelheden van 140 kilometer per uur en sprongen tot 80 meter lengte op de "muizenval" spreken voor zich. Op zondag is de slalom op de Ganslernhang.

 Hahnenkamm-Rennen // Kitzbühel

Dan zijn er nog genoeg vette evenementen in de maanden die volgen, zoals de Swatch Freeride World Tour in Fieberbrunn wat gehouden wordt van 9 t/m 15 maart 2018. 
Maar we moeten zeggen, je kan als fanatieke wintesporter ook mee doen met de Nederlandse versie hiervan. Deze vindt een week later (18 t/m 23 maart 2018) ook in Fieberbrunn plaats. Want ze zijn terug: Na een jaar van afwezigheid zijn we terug voor de vierde editie van de NK Freeride Week. Deze winter wordt Fieberbrunn onze battleground voor een week lang poeder rijden, gezelligheid en uiteraard het NK Freeride. Wil jij een week de sneeuw in met andere enthousiaste Nederlandse freeriders? Inschrijven kan op de via de volgende link ➡️ http://bit.ly/2AYxjhZ.

*Let's fly away*

 

Genoeg om te zien en te beleven deze winter. Veel plezier!