The End Of Winter! Wat laatste op-naar-de-sneeuw-tips en even nagenieten van het seizoen.

De voorjaarsvakantie zit er weer op! Maar het echte voorjaar komt er natuurlijk nog aan. De laatste dagen voelt het eigenlijk al als lente. Gelukkig hebben we nog een kans om lekker een klein tripje naar de sneeuw te maken. Het excuus is hiervoor natuurlijk het Paasweekend! Van Goede Vrijdag t/m Tweede Paasdag. Deze valt dit jaar op 30 maart t/m 2 april. Nu Pasen dit jaar vroeg valt, is het nog lekker genieten van de sneeuw in de Alpen, de lange dagen en natuurlijk de zon. 

Waarom willen we nou weer naar de sneeuw? We zijn toch net geweest.. Hier kunnen wij natuurlijk wel een aantal redenen opnoemen die we nu al missen:

1. Bergen..🗻 wat wij zo bijzonder vinden aan de Alpen en wat ons momenten van genieten laat hebben. De mooiste uitzichten en de zon die achter de berg verdwijnt in de middag. Maar het moment dat je jouw skigebied eigenlijk al uitrijdt, voelt het al alsof de bergen lijken te verdwijnen. Alsof het er steeds minder worden. De realiteit is dan toch echt dat Nederland een lekker plat landje is. 
2. Bij bergen hoort natuurijk de frisse berglucht. We stappen buiten en voelen ons gelijk lekker. 
Wist je ook dat de berglucht goed is voor de gezondheid? Het stimuleert gewichtsverlies, geeft een kleinere kans op hartziekten, geeft een vermindering van stress, bouwt glucosetolerantie op en het geeft ons natuurlijk inspiratie om in beweging te komen! 🏃 
3. Vrijheid! Je stapt naar buiten gaat met de gondel, stoeltjeslift, treintje, sleeplift of lopend naar boven en bepaalt lekker zelf waar je heen gaat. Naar het FUN-park of lekker een tourtje maken? Off-Piste met je vrienden (of gids) en lawine uitrusting of gewoon lekker een tentje opzoeken voor lekkere Heiße Schoko. 
4. Het krijgen van geluksmomenten. Boven op de berg met een mooi uitzicht, je ski's of snowboard ready to go, lekker warm ingepakt, en nog je vriend, vriendin, beste vriend(in), vader, moeder, zusje, hond, wat dan ook bij je, geeft je toch even een momentje van geluk! 🍀
5. Lekker eten en après-skiën. Na een ochtendje op de latten of snowboard, zoeken we meestal een leuk hutje op, op de piste. Het liefst een klein verstopt hutje waar je de lekkerste Kaiserschmarnn kunt eten of waar die vanillesoße van die Apfelstrudel vers gemaakt is! Aan het einde van de dag dan met je vrienden/familie de après-ski in. Après-ski muziek en overal mensen die natuurlijk de dag afsluiten met een biertje, wijntje of frisje. We weten allemaal dat après-ski muziek het beste klinkt in de après-ski al hebben we dit ook allemaal wel eens geprobeerd in een andere setting waar het opeens toch iets minder leuk klinkt. 


Maar wat is nu de perfecte bestemming om in het Paasweekend nog even naar de sneeuw te vertrekken? 
De paasdagen betekent voor veel skigebieden eigenlijk het einde van het winterseizoen. Maar de grotere/hogere skigebieden gaan nog lekker door. Dit is ook natuurlijk afhankelijk van de sneeuwcondities. Hieronder staan een aantal gebieden die bekend staan om hun sneeuwzekerheid: 

In Frankrijk
- Les 2 Alpes: Een volkomen sneeuwzeker gebied met 200km aan pistes. Er bevindt zich een gletsjer op 3650m hoogte! 
- Val Thorens: Oftewel het hoogst gelegen wintersportdorp van Europa. En hoe hoger betekent ook.. hoe sneeuw zekerder! In April dus ook nog. Ook sluit dit gebied pas in mei! Genoeg tijd dus nog om te boeken. 🎿

In Oostenrijk 
- Ischgl: Het seizoen loopt in dit wintersportgebied meestal tot eind april, natuurlijk ook afhankelijk van de condities. In het grootste deel van het skigebied ligt toch meestal een dikke laag waardoor je lang door kan skiën. En anders lekker een drankje in een van de hutjes in de middag! 
- Zillertal: dit is een van de grootste sneeuwzekerste gebieden van het Zillertal en heel Oostenrijk. Er zijn 245km aan pistes, van makkelijk tot moeilijk.