Met 40 knopen wind de Noordzee op? Zij deden het. 🏆


Bij The Spot in Zandvoort namen 16 internationale top kiteboarders het tegen elkaar op om uiteindelijk als beste uit de test te komen tijdens de Red Bull Megaloop Challenge.
De jury verkoos uiteindelijk de Zuid Afrikaan Joshua Emanuel als winnaar
 die met zijn steady megaloops in deze barmhartige condities het beste boven kwam drijven. Op plek nummer twee kwam de Nederlander Steven Akkersdijk terecht. Geweldige top prestatie van Steven, die in de avond zelfs mocht aanschuiven bij Humberto Tan zijn RTL LateNight Show.

 

 

VOORBEREIDEN MET DE BSG2
Steven bereidde zijn dag voor met de BSG2 goggle van Blueprint. Door dit exemplaar op te zetten met LowLight lens was het zicht tijdens deze barmhartige condities top. 
Want, je moet je voorstellen dat de zandkorrels met 100 km/u langs je hoofd vliegen en je nog al je gear moet voorbereiden op het strand voor de wedstrijd. Dus deze (snow)- goggle was een geweldige uitvinding. Niet alleen waren de goggles aan te prijzen deze dag, ook zonnebrillen waren een musthave. Ondanks dat de zon niet scheen maar de wind sterk op kwam met zuidwester stormvlagen was dit dan zeker een aanwinst. 
Zoals de foto hier onder bewijst was Steven Akkersdijk goed voorbereid. Door de goede voorbereiding is het hem uiteindelijk gelukt om een sprong van 23.4 meter te maken.

Steven Akkersdijk met BSG2 LowLight lens  Steven Akkersdijk


30 KNOPEN WIND 
Een wedstrijd kan je het wel noemen, want deze afgelopen woensdag zat een gemiddeld mens binnen met een kop thee en een Netflix serie aan. Deze bikkels niet, en dat bewezen ze maar weer. De Red Bull Megaloop Challenge vindt alleen plaats als het stormt; bij meer dan 30 knopen wind uit de juiste richting. Sinds de vorige editie in 2015 was het wachten op deze perfecte weersomstandigheden. 


 
                                                                                            Tieme Rietveld

 
                                                         Champagne Shower for the ChampsBen jij er volgend jaar ook bij als het meer dan 30 knopen waait? Wees dan goed voorbereid en schaf nu je zonnebril aan voor een leuke prijs of houd de website in de gaten en mailbox in de gaten voor meer informatie over de BSG3.