Ons Ghana Verhaal

Ons Ghana Verhaal

Gedurende de kerstperiode zaten wij te denken wat we nog met onze oude voorraad zonnebrillen konden doen. Het meest voor de hand liggend was: het de zonnebrillen verkopen door het geven van een super eindejaar sale om hiermee meer omzet te maken. 

 

Door alle mooie initiatieven zoals Serious Request werden wij als Blueprint toch ook getriggerd om iets goeds te doen. De kerstgedachte won het steeds meer van de commerciële gedachte. Daarom besloten we een mooi doel te gaan zoeken voor onze restvoorraad. In eerste instantie zochten we goede initiatieven uit ons eigen land, maar door het slechte, barre weer in ons land besloten we iets verder te kijken dan Nederland. 

 

We waren meteen om toen we in aanraking kwamen met een project in Ghana genaamd: School Elim Christian Elim Acedamy Boi. Stichting Hulp Project Namibie heeft in 2010–2011 een fantastisch nieuw schoolgebouw in het plaatsje Boi gerealiseerd. Dit om de lokale kinderen de kans te geven om naar school te gaan en ze een toekomst te geven.


Van de vrijwilligers van dit project vernomen we dat het zonnetje in Ghana toch wel wat regelmatiger doorkomt als in Nederland. Perfect dachten we. Natuurlijk met in ons achterhoofd, dat mochten we ooit nog de Ghanese markt op willen, we ons in ieder geval geen zorgen meer hoeven te maken over modellen en ambassadeurs ;-).

 

Halverwege december hebben we daarom bijna 1500 zonnebrillen naar Ghana gestuurd, zodat het gehele dorp “lekker kon gaan shinen” met een eigen Blueprint zonnebril.

 

Met een grote glimlach bekijken we nu de kiekjes die binnenkomen vanuit Ghana. We vinden het ontzettend tof dat we de mensen daar blij hebben kunnen maken. Via deze weg willen we alle medewerkers en vrijwilligers nogmaals bedanken en zeggen: keep up the good work! 

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, en ontvang 10% korting op je eerste order!

Mis nooit een aanbieding, je e-mailadres zal niet worden verkocht aan derden.