Laat de lente maar komen! 🐣

Een volgend seizoen is aangebroken: Lente.🌷
Dinsdag 20 maart is het begonnen. Wij moeten denken aan de zon die weer een beetje terug begint te komen en bloemen die weer gaan bloeien.
Maar vooral ook weer fijn naar buiten een terrasje pakken en een wijntje of biertje in de zon drinken.🍷🍺
Toch wel echt een teken dat het winterseizoen voorbij is. Maar dit betekent wel weer dat het kampeerseizoen is aangebroken. Voor kampeerders begint het hier daarom al te kriebelen.
De natuur die weer begint de bloeien, waar we gebruik van willen maken en vaker de fiets/mountainbike pakken om een stuk te gaan fietsen of gewoon een stuk wandelen. Ook komt de caravan weer tevoorschijn. 
Je kan vaker een dagje eropuit gaan en wij geven je hier een aantal tips/opties die je kan overwegen een keer te gaan ondernemen deze lente. 


Amsterdamse bos: In dit bos kan je natuurlijk prachtige wandelingen maken en alle kanten op. Momenteel zijn er acht routes waaruit je kan kiezen.
Deze zijn met gele paaltjes makkelijk te volgen. Je kan kiezen tussen de koeienwandeling, parkboswandeling, boerenwandeling, vijverwandeling, natuurboswandeling, poelwandeling, hooglanderwandeling en de lange boswandeling van 15 km.
Op 25 maart is er ook een lentemarathon waar iedereen aan kan deelnemen.
De inschrijving sluit wel al 18 maart. Schrijf je nu in op: www.lentemarathon.nl 🏃Fietstocht
: Lekker in je eentje of samen eropuit wanneer het zonnetje lekker schijnt en het niet zo hard waait.. Dan is het perfect. Een tochtje van lekker wat kilometers richting en in het bos, door de duinen of de stad.
Voldaan thuiskomen en ook nog een kleurtje op je gezicht hebben. 


Pretpark: De lente is natuurlijk het perfecte seizoen om een dagje een pretpark te bezoeken. Er liggen zoveel verschillende pretparken verscholen.
Daarom hebben we de top 4 pretparken in Nederland op een rijtje gezet. 

1. Efteling (Kaatsheuvel): Denk aan de Python, de houten achtbaan of het sprookjesbos. 
2. Attractie- en vakantiepark Slagharen (Slagharen): met 40 verschillende attracties is er voor ieder wat wils. 
3. Duinrel 🐸 (Wassenaar): Hier heb je een attractiepark, het Tikibad, een vakantiepark en een camping. 
4. Walibi Holland (Biddinghuizen): Hier vind je de welbekende Goliath. Maar ook 
leuke waterattracties zijn hier populair. 💦Picknicken: Gewoon een keertje ouderwets picknicken is soms ook wel eens leuk. Haal wat lekkere broodjes en drankjes en neem een zacht kleed mee waar je in het gras kan chillen! 'n Zonnetje is wel belangrijk ☀️

Middagje strand: Wanneer de zon schijnt, is de weg naar het strand eigenlijk gelijk druk. Veel mensen ontwijken het strand winters, vanwege de kou, en gaan dan wanneer het een dagje warm is gelijk op pad.
Jammer voor degenen die winters ook nog trouw bijven aan het strand maar het is niet anders. Nu maar hopen dat er nog plek is bij een van de strandhutjes.  

Het bekendste strand, dichtbij Amsterdam gelegen, is Zandvoort aan Zee.
Het staat bekend als een schoon en veilig strand waar je kunt genieten van watersporten of lekker kunt ontspannen. 20 minuutjes met de trein vanaf Amsterdam en je kunt je voetjes in het zand doen!
Bij de echte zonaanbidders, valt Bloemendaal aan Zee erg in de smaak met zijn stijlvolle strandpaviljoens. IJmuiden aan Zee heeft een van de breedste stranden van Noord-Holland en valt erg in trek bij kite- en windsurfers.
Wil je meer ontspannen, dan is Wijk aan Zee een fijne optie.
Er zijn genoeg leuke strandtentjes te vinden met chille 'vibes' waar geregeld live muziek te vinden is. Strandtent Timboektoe valt erg aan te raden.
Ook heb je, als je de rust opzoekt, Egmond aan Zee waar veel mensen genieten van mooie duinwandelingen. 


Barbecuen op locatie: Afspreken met je vriendengroep of familie, iedereen een beetje vlees, vis, brood, dergelijke laten meenemen en genieten in het gras ergens op een mooi plekje (waar het natuurlijk wel is toegestaan).
Er zijn hiervoor in Amsterdam een aantal regels: plaats de barbecue niet rechtstreeks op het gras, je mag niks verkopen en alles na afloop netjes opruimen. In het volgende overzicht zie je precies waar je in Amsterdam allemaal die barbecue neer mag zetten: https://maps.amsterdam.nl/bbq/  Dagje varen: Bier/wijn/sapjes/frisjes vast koud gezet, hapjes klaargemaakt en vrienden/familie onderweg om samen een middagje of misschien wel dagje weg te gaan met de boot. Onderweg misschien als de zon echt schijnt, een mooi grasveld opzoeken waar meer mensen genieten van de zon.
Natuurlijk ook genoeg gelegenheid om ondertussen nog een leuk tentje uit te kiezen om iets te drinken.

Festival bezoeken: Geen vriezen en kou meer maar een beginnend zonnetje die ons fijne dagen geven voor de festivals! Dansjes doen met een Desperado in je hand, wie wilt dat nou niet? 😎


Terras opzoeken: Wat we natuurlijk allemaal graag doen wanneer we een dagje vrij zijn en de zon schijnt opeens zomaar! Een terrasje opzoeken waar we kunnen genieten van een lunch en een wijntje of biertje erbij. Zonnebril op en klaar om te genieten. 🍳 


Pasgeboren lammetjes aaien op de lammetjesdagen: Velen schaapsboerderijen organiseren 'lammetjesdag' iedere lente, waar je de pasgeboren lammetjes kan zien en aaien. Dit geeft natuurlijk het ultieme lentegevoel! Op de volgende site, zie je een overzicht van de lammetjesdagen: 
www.lammetjeskijken.nl/lammetjesdagen/1/lammetjesdagen.html