KaPOW 2017

KaPOW WAS 1 GROOT SUCCES! 

Zo bestonden de dagen uit veel sneeuw, meters maken op de piste maar ook zeker veel naast de piste! Onder leiding van professionele begeleiding was er genoeg te leren en te ervaren. Hieronder een kort stukje over wat er zoal te doen was en waar je volgend jaar zeker bij moet zijn! 

Free Clinics 

Tijdens KaPOW was er op vrijdag en zaterdag de hele dag clinics. Zo was er immens veel sneeuw gevallen op de Stubai Gletsjer en namen wij hier zeker genoegen mee. 

  • Lawinepieper zoeken
   De basis voor elke freerider. Tijdens deze clinic behandelde ze hoe je te werk gaat, als er iemand in een lawine terecht is gekomen. Na een korte uitleg, zijn we vervolgens zelf aan de slag gegaan, om met behulp van de safety uitrusting een slachtoffer te vinden en uit te graven. Uiteraard kregen we hierbij de nodige tips, feedback en extra informatie, zodat je in staat bent om iemand snel te lokaliseren en onder de sneeuw vandaan te halen.

    • Off-piste techniek
     Deze clinic is geschikt voor beginnende en gevorderde freeriders. We zijn zowel op de piste als off-piste bezig geweest om onze freeride techniek te verbeteren, zodat we nog makkelijker en met meer plezier buiten de pistes konden begeven. Bij de beginnende freeriders lag de focus op 'hoe' je off-piste rijdt. Bij de ervaren freeriders waren de thema's steil terrein, verspoord terrein, cliffdrops en poederjibs behandelen.

    • Freeriden
     Deze clinic is zowel voor de beginnende als gevorderde freerider. Tijdens deze clinic zijn we op zoek gegaan naar poedersneeuw, zonder daarvoor te hoeven te hiken. De gidsen kennen namelijk de verborgen poeder veldjes van het gebied en brachten ons naar de mooiste onverspoorde hellingen om eigen lijnen te kunnen zetten.

      • Backcountry
       De backcountry clinic is voor de gevorderde freerider die graag wat verder weg van het gebied wil. Hier zijn we ook mee geweest en zijn we op zoek gegaan naar de aller mooiste poedersneeuw waar we af en toe een stuk voor moeten lopen. Deze hikes duurde ongeveer tussen de 5 en 30 min. De beloning was natuurlijk dat we de poeder helling helemaal voor onszelf hadden!

       • Splitboarden/tourskien
        Deze clinic is voor de gevorderde freerider die een stap verder wilt. Met behulp van onze splitboards en toerski's maakten we een tocht die ons dieper in de backcountry bracht. Met een hike van 2-3 uur kwamen we op plekken waar niemand komt. Dat bracht ons bij de allermooiste afdalingen! Mocht je met deze clinic mee willen, dan is het van belang dat je al toerervaring hebt of tijdens het weekend de 'intro clinic' gevolgd hebt. Heb je geen eigen toermateriaal? Geen probleem, je kan tijdens de clinic kosteloos een van onze splitboards of toerski's uitproberen.

       • Ski / Snowboard Mountaineering
        Letterlijk en figuurlijk de 'top' van de off-piste, maar deze clinic is ook toegankelijk voor de licht gevorderde freeriders! Tijdens deze clinic behandelden we wat er allemaal komt kijken bij het rijden van lijnen in extreem terrein. Afhankelijk van de omstandigheden zijn we een kijkje gaan nemen in de gletsjer, behandelde we gletsjerspleet reddingen en zijn we een stuk gaan abseilen met ski's of snowboard op de rug.

         

        Meer informatie over deze geweldige trip of ook op FREERIDE vakantie? Bekijk snel de volgende link: vind je op http://bit.ly/2y89RtF!

         

        HAPPY SKIING HOLIDAYS!