Hoppa - de après-ski in! Wat wél en wat niét te zeggen óf doen?

Gelijk even een disclaimer: alleen relevant om door te lezen, als je après-ski leuk vindt of het natuurlijk leuk vindt om erover te lezen! 

Sommigen vinden de après-ski even leuk als skiën, sommigen vinden het zelfs leuker! En anderen vinden het gewoon dé perfecte afsluiting van een mooie dag op de piste. Allemaal prima natuurlijk!
Verstand op nul, keihard meezingen met dé slechtste hits, avonturen beleven en hierover de volgende dag lachen óf de helft vergeten, dat kan ook..
Dit gevoel van, zin hebben in een biertje, of eigenlijk 'bier' want 'biertjes' is eigenlijk niet écht een relevant woord voor de Oostenrijkse biertjes, kan het begin of eind van de middag opkomen.
Voor sommigen moet ik eigenlijk al ochtend zeggen.
Maar wat is jouw reden om te gaan après-skiën? Is dit om de gezelligheid, de drank, de dansjes, de mooie muziek of om een leuke ski- of snowboard leraar/lerares te scoren? Of natuurlijk een leuke Nederlander óf zelfs een van de 'locals'?  

Wat TO DO/SAY en NOT TO DO/SAY? 

Bij après-skiën denken mensen vaak gelijk aan BIER! Anderen gelijk aan de sterke, soms iets té sterke..drank. Hierbij wordt er gevarieerd van Jägermeister naar Tequila, en jawel... naar Schnaps. Ja natuurlijk, die verschrikkelijke Schnaps. En dan bedoel ik eigenlijk meer de dag erna. Want dan komt de kater... Om een kater te voorkomen, kan je tussendoor water drinken.. dat weten de meesten. Maar hier moet je ook maar weer aan denken. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet waar je misschien een wat mindere kater van krijgt

1. Voor de afbraak van alcohol heeft je lichaam suiker nodig. Dus neem gewoon een hap kristalsuiker voor je gaat slapen en je bent genezen. Nee zo makkelijk gaat het niet. Maar je zult je 'the morning after' wel een stuk beter voelen.

2. EET! Ook al voel je je misschien een beetje misselijk.. Wanneer je eet, word je lichaam aangezet tot verbranden wat de afbraak van de gifstoffen in je lichaam ook versneld. En overdag, als je nou nog misselijk bent, ga dan niet voor een 'curryworst mit pommes' maar voor een soepje ofzo! Of gewoon die pizza. 

3. Slaaaaapen! Je lichaam herstelt het gemakkelijkst tijdens slaap. Probeer dus goed je slaap te pakken. Maarja.. We willen de piste op, vroeg. Dus dit wordt misschien een beetje moeilijk. 

4. DRINK BIER. Ja dit is een beetje tegenstrijdig, we weten het. Maar we bedoelen ermee, dat je beter bier kunt drinken dan bijvoorbeeld mixdrankjes of shotjes. 

 

Maar waar menig après-skiërs naar op zoek zijn.. how to score a 'ski/snowboard teacher'? 

Je kent het wel, van die mensen die binnenkomen wanneer jij lekker met je biertje aan de bar zit en die dan vragen: ''Hou jij ook van skiën?''. Of iemand die een skilerares aanspreekt met: ''ZO! Dus jij bent skilerares...dan wil ik morgen wel een privé lesje van jou!''. Of.. ''Welke kleur heeft je thermo ondergoed''  
Tja.. Wat zou je daarop reageren.. Misschien wel gewoon helemaal niet. Maar wat zijn nou de DO's voor de perfecte openingszin? Moet je dit eigenlijk ook wel serieus nemen in de après-ski.. We hebben hiervoor ook een aantal op een rijtje gezet, waarbij je zelf mag oordelen of je deze gaat gebruiken.. of niet: 

1. “Ich heise …. wie heis bisst du?''
2. ''Normaal gesproken ben ik niet zo van de lawines maar jij mag me er wel uittrekken hoor!'' 
3. ''Is er veel sneeuw op jou gevallen? Want ik val nu ook op jou.'' 
4. ''Hey! Waarom heb je al deze mensen uitgenodigd? Ik dacht dat het vanavond gewoon jij en ik zou zijn?'' 
5. *Botst tegen iemand aan* ''Die verdomde aantrekkingskracht ook!'' 

 @jeanineleenen 

Weet jij nog betere openingszinnen? Laat het ons weten in de comments!