ÄNFANGER SKIING TIPS & TRICKS

WEL ZO EERLIJK, SKIËRS IT'S YOUR TURN NOW!Wil jij naar het park maar weet niet zeker of je hier klaar voor bent? Lees hier de eerste basic manoeuvres om uit te proberen voordat je in het park los kan gaan! 

Op de piste kan je de volgende manoeuvres uitproberen: 180, 360 en 'switch rijden'. Wanneer deze lukken op de piste, kan je deze in het park gaan oefenen! 

180   Dit is het springen waarbij je in de lucht 180 graden draait waarna je dus omgekeerd land. Het is het makkelijkst om deze trick te leren op een vlakke piste. Ga door je knieën en zet een sprong in. Hierna moet je je schouders en hoofd draaien naar de richting waar je heen wilt (neem je armen mee in dezelfde richting). 

360   Dit is de moeilijkere variant waarbij je een héél rondje springt in de lucht. Hiervoor heb je dus meer draaiing nodig! Tip: maak een grotere 'swing' met je armen waardoor je sneller zal draaien. Kijk nog steeds in de richting waar je heen wilt!! 

Switch rijden   Dit is eigenlijk gewoon het andersom skiën. klinkt makkelijk... dit moet je ook kunnen voordat je de 180 uitprobeert. Hierbij ski je dus blind met je gezicht naar de berg. Een nijgend naar blauwe piste en een beetje snelheid zijn de 2 beste factoren om dit uit te proberen. Blijf in de bochten wel goed om je heen kijken naar beneden! 

Wanneer je deze 'basic moves' op de piste hebt uitgeprobeerd, ben je klaar om ze te testen in het park :)

Tag ons op Instagram met #blueprinteyewear & #BSG3